Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Välkommen till Orsa Konståkning"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Välkommen till Orsa Konståkning


Här har vi en kort sammanfattning på vad som kan vara bra att veta om oss. Har du fler frågor, hör av dig!

Skridskor
Det finns inget krav på vilken typ av skridskor barnet använder i skridskoskolan. Men skridskorna måste vara stabila, framför allt runt fotledens vrist. Om fötterna lutar inåt eller utåt när skridskorna är på, är de inte tillräckligt stabila och barnet kommer att få ont i fötterna och svårt att åka. Skridskorna bör vara välslipade, då går det mycket lättare att åka. Ni kan lämna skridskorna i "slipkartongen" i förrådet, med en namnlapp i. Sms:a Carolina om att ni vill ha dem slipade och när det är gjort swisha 50 kr/par till 073-8223360.

Ta också för vana att torka av skenorna efter åkning. Det finns ett antal konståkningsskridskor för uthyrning (300 kr/termin), be om hjälp i ishallen för utprovning.

Klädsel
Varma men smidiga kläder är att rekommendera, tex fleecekläder. Barnet ska kunna röra sig utan svårighet, så tjocka overaller eller jackor är inte att rekommendera. Vantar är ett måste. Kom ihåg att åkaren hela tiden rör sig på isen och därmed inte fryser lika lätt som mamma och pappa på läktaren. Hjälm är obligatoriskt.

Tider
Skridskoskolan torsdagar 17 -17.50
I konståkningsskolan kan man välja att träna en eller två dagar i veckan, tisdagar 17-18 och torsdagar 17 -17.50. 
Barmarksträning för de som vill, måndagar 17 -18 i Bergetskolans gymnastiksal, bredvid ishallen.

Kostnad
Terminsavgifter skridsko- och konståkningsskolan en dag/vecka 400 kr.
De första två gångerna får man prova på gratis.
Konståkningsskolan två dagar/vecka 700 kr.
Medlemsavgift 200 kr/familj.
Vi har även syskonrabatter. Det innebär att den åkare som har högst terminsavgift betalar 100 %, nästa syskon betalar 75 % och övriga syskon betalar 50 %.

Föräldrasamverkan
Orsa Konståkningsklubb bedrivs ideellt vilket gör att vi föräldrar behöver hjälpas åt med olika uppgifter. Vid jul- och vårshowerna behöver varje familj hjälpa till med minst en uppgift. I skridskoskolan är det valfritt, men alltid välkommet.

Kontakt

Önskar ni mer information besök gärna vår hemsida www.orsakonstakning.se eller skicka ett mail till orsakonstakning@live.se. Eller fråga någon i ishallen.

Inga nyheter är skapade

Postadress:
Orsa KK - Konståkning
Box 138
79422 Orsa

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: orsakonstakning@live.se

Se all info