Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsplan


Orsa konståkningsklubb - verksamhetsplan säsongen 21/22

Historik

Orsa Konståkningsklubb bildades i oktober 1991 av Teija Koskinen som flyttat till Orsa. Teija hade tidigare varit verksam som konståkare och tränare i Tammerfors i Finland.

Redan 1992 hade klubben sin första vårshow med inbjudna åkare från Finland. Orsa KK:s läger startade sommaren 1992 och har därefter anordnats varje sommar fram till 2013.

Verksamhetsplan

Orsa KK vill medverka till att utveckla den enskilda individen positivt fysiskt och psykiskt såväl som socialt och kulturellt. Klubben vill ge klubbens åkare en aktiv och meningsfull fritid. De som är aktiva i klubben ges möjlighet att utvecklas inom konståkningen i sin egen takt och utifrån sina individuella mål.

Föreningen riktar sig i första hand till ungdomar i Orsa med omnejd. Orsa KK har idag ett flertal aktiva åkare från skridskoskola till tävlingsåkare.

Genom god organisation, tydliga ramar och kompetenta tränare vill Orsa KK i första hand medverka till att verksamheten får bredd. Föreningen vill även att de åkare som har vilja och potential att satsa får möjlighet att utvecklas som tävlingsåkare upp till A-nivå.

Föreningens verksamhet ska bedrivas enligt svenska konståkningsförbundets uppförandekod och vi antar Orsa kommuns policy för mänskliga rättigheter.

Kortsiktiga mål

· Sträva efter att öka gemenskap och föreningskänslan i vår klubb och sprida kunskap om svenska konståkningsförbundets uppförandekod.

· Anordna läger för klubbens åkare under skolans höstlov, sportlov och jullov.

· Årligen anordna en till två shower med klubbens åkare.

· Erbjuda klubbens hjälptränare från 13 år att gå tränarutbildning samt att erbjuda åkare från 15 år att gå domarutbildning om de är intresserade att arbeta som domare.

· Satsa på en god kvalité i hela verksamheten, där alla blir sedda och kan känna sig trygga..

· Hitta och bibehålla tränare för att erbjuda tävlingsåkare meningsfull träning.

· Öka samarbetet med övriga konståkningsklubbar i distriktet och med lokal idrottsföreningar.

Långsiktiga mål

· Söka möjligheter till ökade ekonomiska intäkter och se över vilka anpassningar som verksamheten behöver genomföra för att möta förändringar.

· Bygga upp en bred tränar- och domarkompetens inom klubben.

· Sträva efter att få fler intresserada till vår verksamhet och att behålla åkarna i högre åldrar.

· Verka för en rättvis fördelning av istider.

· Allas lika värde och att motverka mobbning och droger

Uppdaterad: 07 MAR 2019 09:06 Skribent: Ann-Sofie Sund

Postadress:
Orsa KK - Konståkning
Åsa Sparr, Turistvägen 443
79493 Orsa

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: orsakonstakning@live...

Se all info