Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Välkommen till Orsa Konståkning"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Välkommen till Orsa Konståkning


 

 

VÄRDEGRUND

Glädje - Gemenskap - Glöd
Alla åkare, tränare och föräldrar hälsar på varandra,
att alla ska känna sig välkomna hos Orsa Konståkning.

 

Här har vi en kort sammanfattning på vad som kan vara bra att veta om oss. Har du fler frågor, hör av dig!

Skridskor
Det finns inget krav på vilken typ av skridskor barnet använder i skridskoskolan. Men skridskorna måste vara stabila, framför allt runt fotledens vrist. Om fötterna lutar inåt eller utåt när skridskorna är på, är de inte tillräckligt stabila och barnet kommer att få ont i fötterna och svårt att åka. Skridskorna bör vara välslipade, då går det mycket lättare att åka. Ni kan lämna skridskorna i "slipkartongen" i förrådet, med en namnlapp i. Sms:a Carolina om att ni vill ha dem slipade och när det är gjort swisha 50 kr/par till 073-8223360.

Ta också för vana att torka av skenorna efter åkning. Det finns ett antal konståkningsskridskor för uthyrning som i första hand är till för skridsko- och konståkningsskolan (300 kr/termin), be om hjälp i ishallen för utprovning.

Vill ni köpa skridskor från en konståkningsbutik, har klubben ett skridskobidrag på 20 %. Vi samarbetar med Teijas skateshop. För att nyttja detta bidrag behöver ni ha åkt hos Orsa Konståkning i minst en termin.

Klädsel
Varma men smidiga kläder är att rekommendera, tex fleecekläder. Barnet ska kunna röra sig utan svårighet, så tjocka overaller eller jackor är inte att rekommendera. Vantar är ett måste. Kom ihåg att åkaren hela tiden rör sig på isen och därmed inte fryser lika lätt som mamma och pappa på läktaren. Hjälm är obligatoriskt.

Inför träningen
Försök kom i god tid, det tar en stund att få på sig utrustningen och utan stress blir träningen en mer positiv upplevelse. Gå på toaletten innan träningen. Förberedande- och tävlingsgruppen värmer alltid upp innan träning.

Tider
Skridskoskolan uppdatering ej gjord för säsongen 21/22
I konståkningsskolan kan man välja att träna en eller två dagar i veckan, uppdatering ej gjord för säsongen 21/22
Fysträning för konståkningsskolan och uppåt, uppdatering ej gjord för säsongen 21/22
Bergetskolans gymnastiksal, bredvid ishallen. Förberedande- och tävlingsgruppen har även uppdatering ej gjord för säsongen 21/22

Kostnad
Terminsavgifter skridsko- och konståkningsskolan en dag/vecka 400 kr.
De första två gångerna får man prova på gratis, men ni ska föränmäla er via anmälningslänken för att försäkringen ska gälla.
Konståkningsskolan en eller två dagar/vecka 500/800 kr.
Medlemsavgift 200 kr/familj.
Vi har även syskonrabatter. Det innebär att den åkare som har högst terminsavgift betalar 100 %, nästa syskon betalar 75 % och övriga syskon betalar 50 %.

Föräldrasamverkan
Orsa Konståkningsklubb bedrivs ideellt vilket gör att vi föräldrar behöver hjälpas åt med olika uppgifter. Vid jul- och vårshowerna behöver varje familj hjälpa till med minst en uppgift. I skridskoskolan är det valfritt, men alltid välkommet.
Varje familj behöver också vara med vid tre försäljningar av tex kläder, kakor, kryddor. Detta gäller från Konståkningsskolan och uppåt.

Kontakt
All viktigt information vi vill förmedla till er kommer ut till er via e-post. Kommunikation kring sjukanmälan, samåkning och extraträningar för förberedande- och tävlingsgrupp, sker via messenger och du som förälder behöver ett messengerkonto för att ta del av detta, du behöver inte ha FB för att ha messenger. Skridsko- och konståkningsskolan behöver inte frånvaroanmäla sig.
Önskar ni mer information, klicka er runt här på hemsidan hemsidan eller skicka ett mail till orsakonstakning@live.se

För att anmäla dig, gå in under fliken träning.

Inga nyheter är skapade

Postadress:
Orsa KK - Konståkning
Åsa Sparr, Turistvägen 443
79493 Orsa

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: orsakonstakning@live...

Se all info